Αναστάσιος Μανδραπήλιας


Αναστάσιος Μανδραπήλιας

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, το μεν πρώτο ειδικεύεται στην ρητορική του Κωνσταντίνου Οικονόμου των εξ Οικονόμων, το δε στη συστηματική φιλοσοφία και συγκεκριμένα στον Κομφούκιο, από τη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή αντιστοίχως του Ε.Κ.Π.Α. Έχει διδακτική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί ως καθηγητής σε φροντιστήρια, σε δημόσιο ΙΕΚ, στην Ιόνιο Σχολή Φιλοθέης, στην Θεολογική σχολή του Ε.Κ.Π.Α., στο City Unity College, καθώς και ως υπεύθυνος οργάνωσης στο Ινστιτούτο Δια βίου Μάθησης. Ασχολείται ερευνητικά με τη Φιλοσοφία, τη Ρητορική, την Ομιλητική, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια.

Εκπαίδευση

- Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Φιλοσοφία και Ρητορική τον 15ο αιώνα. Αργυρόπουλος-Καμαριώτης-Τραπεζούντιος".

- Υποψήφιος Διδάκτωρ Παιδαγωγικών και Θείας Λατρείας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Ρητορική - Το ομιλητικό έργο του Διονυσίου Λάτα".

- Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, στη Συστηματική Φιλοσοφία, του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με θέμα "Η Φιλοσοφία της Παιδαγωγικής του Κομφούκιου", στο Ε.Κ.Π.Α.

- Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, στον τομέα Παιδαγωγικών και Θείας Λατρείας, του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας με θέμα "Η Ομιλητική του Κωνσταντίνου Οικονόμου του Εξ Οικονόμων - Επικήδειοι και Επιμνημόσυνοι Λόγοι", στο Ε.Κ.Π.Α.

- Πτυχιούχος Θεολογικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

- Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.


Επιστημονικά Συνέδρια / Δημοσιεύσεις

"Ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης ως παιδαγωγός", Νέος Παιδαγωγός, 3ο τεύχος, Μάιος 2014, σ. 14-19.

"Το μάθημα των Θρησκευτικών και η ανάγκη μιας διαχρονικής προσέγγισης", Νέος Παιδαγωγός, Πρακτικά 5ου Συνεδρίου, 28-29 Απριλίου 2018.

"Ο Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων ως Διαφωτιστής", Συνέδριο Νεοελληνικής Φιλοσοφίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,2018.

Magistros Thomas, Encyclopedia of renaissance Philosophy, Οκτώβριος 2019

Vryennios, Joseph, Encyclopedia of renaissance Philosophy, Οκτώβριος 2019

"Φιλοσοφικά και Ρητορικά Ρεύματα στην Ιωάννειο Σχολή της Ανατολής", Studium Historicorum Ecclesiasticorum, Θ' Διεθνής συνάντηση, 26-29 Οκτωβρίου 2019, Ι. Μονή βελανιδιάς, Ι. Μητρόπολις Μεσσηνίας.


Ενδεικτική Διδακτική Εμπειρία

Διδάσκων στη Ιόνιο Σχολή Φιλοθέης, το μάθημα των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο, από το 2016 μέχρι σήμερα.

Διδάσκων στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., το μάθημα "Ομιλητική" και το μάθημα "Ιστορία και Θεωρία της Ρητορικής" από το 2016 μέχρι σήμερα.

Διδάσκων στο City Unity College, το μάθημα "Αρχές και εφαρμογή χριστιανικής παιδαγωγικής (αξιοποίηση αγιογραφικών χωρίων)" και το μάθημα "Ομιλητική (θεωρία και πράξη)", το έτος 2019 μέχρι σήμερα.

Περιοδικό Ηθική Τεύχος 12 (2019)
ΝΕΟ VIDEO
Γιώργος Ν. Πολίτης για το νέο βιβλίο του Αντώνη Παπαρίζου "Πολιτική και Θρησκεία"
9 Νοεμβρίου 2022

Απόσπασμα από τη συμμετοχή του Γιώργου Ν. Πολίτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντώνη Παπαρίζου, Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, με τίτλο "Πολιτική και Θρησκεία. Οι έξη ελληνικοί Πολιτισμοί", που διοργανώθηκε από τον Ιανό και τις εκδόσεις Παπαζήση στις 19/10/2022.
 

Δείτε περισότερα
Γιώργος Ν. Πολίτης για το νέο βιβλίο του Αντώνη Παπαρίζου Πολιτική και Θρησκεία
ΝΕΟ VIDEO
Πώς η Παιδεία μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας; Γ.Ν. Πολίτης
17 Δεκεμβρίου 2019

Ομιλία Γιώργου Ν. Πολίτη για τη σχέση παιδείας και πολιτικής με στενή αναφορά στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα.

Δείτε περισότερα
Πώς η Παιδεία μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας; Γ.Ν. Πολίτης
ΝΕΟ VIDEO
Γιώτα Βάσση - Το ελληνικό παραμύθι «Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ» στα αραβικά
17 Δεκεμβρίου 2019

Με πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου, ένα παραμύθι με πρωταγωνιστή ένα μικρό σαλιγκάρι πρόσφυγα μεταφράστηκε στα αραβικά για να φτάσει στα χέρια προσφυγόπουλων που ζουν στην Ελλάδα.

Δείτε περισότερα
Γιώτα Βάσση - Το ελληνικό παραμύθι Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ στα αραβικά
ΝΕΟ VIDEO
Οι ευκαιρίες είμαστε εμείς. Βασίλης Τσακίρογλου. TEDxPatras
17 Δεκεμβρίου 2019

Το νόημα της "ευκαιρίας" σαν αστικός μύθος. Πώς οι ανθρώπινες επιλογές δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ευημερίας.

Δείτε περισότερα
Οι ευκαιρίες είμαστε εμείς. Βασίλης Τσακίρογλου. TEDxPatras
ΝΕΟ VIDEO
Τι είναι Ηθική; Αποστολόπουλος Πέρρος Παναγιώτης. Ακαδημία Πλάτωνος.
17 Δεκεμβρίου 2019

Αποστολόπουλος Πέρρος Παναγιώτης. Ανοιχτό σεμινάριο Ηθικής Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, καθώς και διάλογος με τους συμμετέχοντες.

Δείτε περισότερα